Drumul Sarii

Târgu Trotuş, având coordonatele geografice de 26°41' longitudine estică şi 46°15' latitudine nordica, este situat în partea central-vestică a Moldovei (sud-vestică a Moldovei din secolele XIV-XVII) pe cursul mijlociu al Trotuşului, pe partea lui stângă. Comuna Târgu Trotuş este situată în zona de sud-est a judeţului şi s-a dezvoltat de-a lungul râului Trotuş în depresiunea Trotuşului. Teritoriul comunei se întinde pe o suprafaţă de 3.210 ha.

În comuna funcţioneaza în fiecare din cele 3 sate componente câte o gradiniţă şi câte o şcoala cu clase I-VIII. În fiecare din cele 3 sate functioneaza de asemenea câte o Casă de Cultură. În satul Viisoara aceasta aparţine colectivităţii de acolo iar în celelalte două sate acestea sunt private. În aceste Case de Cultura se organizează nunţi, botezuri precum şi adunări săteşti.

La nivelul comunei, în satul de reşedinţă Târgu Trotuş, funcţioneaza o bibliotecă comunala cu un număr de 6.322 volume. De asemenea în fiecare sat aparţinător comunei, în şcoli, funcţioneaza câte o bibliotecă şcolară.

În comuna există patru biserici: - în satul de centru Târgu Trotus funcţioneaza 2 biserici: una romano-catolică, una ortodoxă; - în satul Tuta: una romano-catolică; - în satul Viişoara: una ortodoxă;

Numărul de preoti care deservesc bisericile sunt în numar de 6, câte unul la fiecare biserică, cu excepţia celei romano-catolice din Târgu Trotuş unde sunt 3, aceasta având şi gradul de mănăstire.


Monumentul Eroilor

Monument ridicat in amintirea eroilor din primul razboi mondial. [vezi detalii]

Sit arheologic

In 1976, cercetatorul si arheologul Alexandru Artimon deschide o lucrare de cercetare in locul numit " Tarna Noua ", teren ce se afla in spatele bisericii ortodoxe " Sfintii Voievozi " din Targu Trotus. Aceste cercetari arheologice s-au desfasurat timp de trei decenii,intre anii 1976-2006 si au scos la iveala descoperiri remarcabile: 48 locuinte, din care 22 apartin secolelor XIV-XV, iar 26 apartin secolelor XVI-XVII,  5 ateliere mestesugar [vezi detalii]


12C
D L
17 19
7 4


DRUMUL CULTURII [vezi detalii]
DRUMUL SARII [vezi detalii]
DRUMUL GAZARULUI [vezi detalii]
VALEA SIRETULUI [vezi detalii]
DRUMUL EROILOR [vezi detalii]
Proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Economică Locală (ADEL) Bacău şi finanţat de Consiliul Judeţean Bacău