Drumul Sarii

Orasul Slanic-Moldova, este asezat pe raul Slanic, la poalele Muntilor Nemira, situat la o distanta de 84 km de Municipiul Bacau. Asezat intr-o vale, la altitudine de 530 m, fiind inconjurata de paduri de fagi si brazi, statiunea Slanic Moldova este o statiune cu sezon permanent, cu un aer lipsit de praf si particule si bogat in aerosoli si ioni negativi.


Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale. Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru numeroase afectiuni.

Cheile şi cascada Slănicului. Cheile se întind pe o lungime de cca 400 m, paralel cu şoseaua asfaltată. O punte facilitează trecerea pe malul stîng al rîului, la aleea cu dale din beton ce se întinde în amonte şi în aval. De la înălţimea de cca 20 m avem o privelişte deosebit de frumoasă asupra cascadei şi cheilor. Pe malul stîng a existat, aproape de albie, sub punte, izvorul mineral “La Cascadă".

Statiunea Slanic Moldova dispune de numeroase oferte de cazare in hoteluri si vile si de un complex sanatorial.
In Complexul sanatorial exista instalatii pentru bai calde in cada cu apa minerala, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalatii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala.


Cazinoul

Constructia dateaza din anul 1894 si este considerata o cladire cu valoarea istorica si de arhitectura fiind inclusa in patrimoniul cultural. [vezi detalii]

Atractie TuristicaParcul statiunii

Parcul reprezinta o oaza de liniste si verdeata pentru toti cei care vor sa scape de stresul cotidian. Considerat rezervatie botanica, parcul se intinde pe o suprafata de 12 hectare, este un parc modern foarte bine intretinut, luminat noaptea si intesat de busturile marilor scriitori. [vezi detalii]


7C
D L
20 19
7 4


DRUMUL CULTURII [vezi detalii]
DRUMUL SARII [vezi detalii]
DRUMUL GAZARULUI [vezi detalii]
VALEA SIRETULUI [vezi detalii]
DRUMUL EROILOR [vezi detalii]
Proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Economică Locală (ADEL) Bacău şi finanţat de Consiliul Judeţean Bacău