Atractie culturala

Cimitirul Eroilor

Bogdăneşti

Cimitirul eroilor din localitate, ridicat prin grija Asociaţiei "Cultul Eroilor", a adunat osemintele tuturor ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă în această zonă, atât români, cât şi de alte naţionalităţi. An de an, de sărbătoarea "Înălţării Domnului", când este serbată şi "Ziua Eroilor", sunt rostite rugăciuni în acest cimitir şi sunt pomeninţi toţi cei care sunt înmormântaţi, fie în groapa comună, peste care se ridică un impetuos monument, fie în mormintele simple din jurul acestuia.

Semn al luptelor din zonă, alături de Cimitirul Eroilor, în localitate mai există un monument dedicat aceluiaşi eveniment, respectiv "Cişmeaua din sat". Ridicat de către Cercul Militar al Subofiţerilor reangajaţi din Bacău, monumentul poartă însemnele lozincilor militare rostite de soldaţii români, precum "Nici pe aici nu se trece" sau "Învingem, ori murim", lozincă a ostaşilor de la Mărăşti.

Localitatea Bogdanesti este situată la şapte kilometri de Oneşti şi la patru kilometri de comuna Oituz, fiind un sat înşirat de-a lungul drumului European 585 (DN 11).


Drumul culturii DRUMUL CULTURII [vezi detalii]
Drumul sarii DRUMUL SARII [vezi detalii]
Drumul gazarului DRUMUL GAZARULUI [vezi detalii]
Valea Siretului VALEA SIRETULUI [vezi detalii]
Drumul eroilor DRUMUL EROILOR [vezi detalii]
Proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Economică Locală (ADEL) Bacău şi finanţat de Consiliul Judeţean Bacău